Sommarläger 2017

Den 12 - 16:e juli 2017 bjuder vi i Göteborgs go-klubb in till ett sommarläger på Sjöviksgårdens lägergård ca 4 mil utanför Göteborg. Vi kör med samma vinnande koncept som de senaste fem åren. Det kommer att vara en vecka av tsumego, bad, fiske, ligamatcher, sol, fotboll, volleyboll, naturutflykter, grillning och massor av go! Gården ligger ute på landet på stranden till sjön Mjörn. Vi har tillgång till 11 stugor med totalt 40 sängar, matsal för 50 personer, kök, konferensrum m.m. Bilder från tidigare år: 2012, 2013, 20142015 och 2016. Lägret varar från onsdag till söndag och är öppet för alla som vill delta. Kostnaden för att delta är 750kr för hela veckan. Då ingår boende i stugor med fyra sängar vardera samt frukost och lagad lunch torsdag till söndag. De fyra luncherna är vegetariska och lagas på plats av organisatörerna. Om någon är intresserad av matlagning är man naturligtvis mycket välkommen att hjälpa till. Luncherna har tidigare år varit väldigt omtyckta bland deltagarna. Utöver detta finns det tillgång till kök för egen matlagning.

Schema

Vi ger deltagarna möjlighet att spela två organiserade matcher varje dag. Vi kommer att utforma matcher och motstånd för att skapa bästa miljö för att utvecklas och ha roligt. Exakt vilken turneringsform bestäms i samråd med turneringsdeltagarna på plats på lägret. Vi kommer att anstränga oss för att skapa en så bra stämning som möjligt för go! Efter matcherna finns det precis som tidigare år möjlighet att få tips från andra lägerdeltagare på hur man kan förbättra sitt spel. Vi har ett eget rum för reviews vilket tidigare varit mycket uppskattat. Deltagande i schemalagda aktiviteter är frivilligt. Om man inte vill delta i t.ex. matcherna på schemat så går det utmärkt att studera go på egenhand eller njuta av sommaren kring sjön. OBS: Lägret är helt alkoholfritt.

  Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
Morgon 8-10   Frukost/Tsumego Frukost/Tsumego Frukost/Tsumego Frukost/Tsumego
Gomatch 10-12   Spel Spel Spel Spel
Lunch 12:30-13:30   Lunch Lunch Lunch Lunch
Gomatch 14-16   Spel Spel Spel Spel
Tid 16-18 Välkomna   Fotboll   Packning/hemåkning
Middag 18-20 Grillning     Grillning  
Vid fint väder och intresse från deltagarna kan det finnas möjlighet att någon dag under veckan paddla kanot vid en närliggande kanotuthyrning.

Anmälan

Sista anmälningsdag var 12:e juni MEN vi har fortfarande några platser kvar. Om du är sugen, skicka ett mail till gbg.goklubb@gmail.com och vänta på svar innan du betalar in deltagaravgiften. Efter att du fått OK så görs anmälan genom att:

 1. Betala in deltagaravgiften på klubbens plusgirokonto 364849-0. MÄRK BETALNINGEN MED NAMN. Deltagaravgiften är 750kr (inklusive boende, lunch och frukost - middag ordnar man själv).
 2. Skicka ett mail till gbg.goklubb@gmail.com där du beskriver följande:
  • Namn
  • Spelstyrka (om du vet)
  • Allergier/matpreferenser ex. jordnötter.
  • Datum då du betalat in deltagaravgift.
  • Övriga idéer / synpunkter.

Vid frågor om anmälan kontakta Göteborgs go-klubb på gbg.goklubb@gmail.com.

Anmälda deltagare

Namn: Rank: Klubb/stad:
Anton Christenson 2d Stockholm
Jörgen Abrahamsson 2d Malmö
Robin Nilsson 1d Göteborg
Sixten Rosager 2k Malmö
Eskil Varenius 2k Göteborg
Filip Pettersson 2k Karlskrona
Carmelo Jorda 2k Uppsala
Lukas Lindroos 4k Göteborg
Magnus Sandén 5k Göteborg
Reino Aavikko 5k Göteborg
Lucas Bäckvall 6k Göteborg
Robin Bergmark 6k Göteborg
James Jin 6k Stockholm
Hampus Linander 9k Göteborg
Tira Preis 10k Malmö
Emma Ejbyfeldt 12k Göteborg
Jennie Nyberg 14k Göteborg
Ola Sundberg 17k Grästorp
Meng Yu 30k Stockholm
Tobias Nordqvist ? Göteborg/Sandviken

Hitta till Sjöviksgården

Sjöviksgården ligger på en udde i sjön Mjörn (Sörviksvägen 47). Gården ligger vid norra delen av Mjörn, nära samhället Sjövik.

Med bil från Göteborg (4,5 mil): Kör väg 45 mot Karlstad, efter 1 mil kör mot Sollebrunn väg 190, kör förbi Gråbo, kör in i samhället Sjövik och följ skyltarna mot Sjöviksgården.

Med bil från Alingsås (2 mil): Kör väg 180 mot Trollhättan, efter 1 mil sväng vänster mot Gråbo, kör in i samhället Sjövik och följ skyltarna mot Sjöviksgården.

Med kollektivtrafik från Göteborg: Från Göteborg så åker man enklast "GRÅBO-SNABBEN mot Sjövik" från hållplatsen "Nils Ericson terminalen" som ligger i samma hus som Centralstationen. Bussresan tar knappt en timme. För busstider, se https://www.vasttrafik.se/. Hållplatsen närmast lägergården heter "Sjöviks busstation". Därifrån är det ungefär en kilometer att gå till lägergården. Om du inte kan (eller vill t.ex. p.g.a. dåligt väder) promenera från hållplatsen till lägergården så kan vi troligen hämta dig på hållplatsen. Hör isåfall av dig i god tid innan antingen per mail till gbg.goklubb@gmail.com eller till Eskil på 0706755341. Beroende på när du kommer så kan du behöva vänta en stund om bilen är upptagen, men vi försöker att koordinera på bästa sätt. Observera att vi organisatörer planerar att vara på plats på gården från ca kl 15 på onsdagen, men vi kanske inte har tillgång till bil förrän kl 16, så vi kan ha svårt att hämta någon vid hållplatsen innan dess.

Kontakt

Om ni har några frågor angående sommarlägret tveka inte att kontakta Göteborgs go-klubb på gbg.goklubb@gmail.com.