Julstängt i mellandagarna

Onsdagen den 26:e December kommer det att vara julstängt på goklubben. Vi har öppet som vanligt igen från och med den 2:a Januari. God jul och gott nytt år!

Klubben öppet som vanligt i höst.

Från och med i kväll har klubben öppet som vanligt på onsdagar 18.00 - 21.30. Hjärtligt välkomna att komma förbi och spela och umgås med oss!

Sommarstängt

Klubben kommer att vara stängd under tre veckor över sommaren, på grund av semester och liknande. Klubben är stängd 25/7, 1/8 och 8/8.

Vi öppnar som vanligt igen den 15:e augusti.

Trevlig sommar!

Robin Nilsson ny klubbmästare

I helgen gick årets klubbmästerskap av stapeln i lokalen i Haga och 9 spelare kom och gjorde upp om titeln klubbmästare 2018. Turneringen spelades över fyra ronder och med två stenars reducerat handikapp. Vinnaren blev Robin Nilsson 1d och på andra plats kom Gustav Kalander 6k. Båda spelare vann gratis inträde till årets Göteborg Open och Robin blir naturligtvis även tilldelad titeln klubbmästare 2018. Fullständiga resultat samt en bild på vinnarna finns nedan.

Klubbmästerskap den 6:e maj 2018

Göteborgs go-klubb bjuder härmed in till årets klubbmästerskap söndagen den 6:e maj 2018. Vi håller till i vår vanliga spellokal på Skolgatan 21. Turnering är gratis för medlemmar och vi bjuder på kaffe, te och enklare fika under turneringen.

Goklubben på GothCon

På långfredagen den 30 april var vi fyra glada medlemmar från klubben som med famnarna fulla med bräden begav oss till Hvitfeldska gymnasiet för att visa upp go. Intresset var stort bland besökarna och klassrummet som vi hade till vårt förfogande fylldes snart av en härlig blandning av nyfikna nybörjare och mer vana gospelare. Flera personer som fick lära sig reglerna och testa på att spela blev rejält taggade på att spela mer och vi som arrangörer blev lika taggade på att komma tillbaka nästa år. Tack till alla som tittade förbi!

Välkommen till årsmöte 21:e mars 2018

Onsdagen den 21:e mars blir det årsmöte för vår förening Göteborgs Go-klubb. Det är en möjlighet för alla medlemmar att påverka vad föreningen ska göra under 2018. Vi kommer att hålla mötet på klubben under vår vanliga speltid, och vi räknar med att mötet pågår kl 19-20. Det går utmärkt att komma och spela som vanligt utan att vara med på mötet. Dagen till ära så kommer det att finnas hembakt fika på klubben, så kom och njut av möte och/eller spelande med gott fika!

Julstängt i mellandagarna

Onsdagen den 27:e December kommer vi att hålla stängt klubben för juluppehåll. Efter det kommer vi att ha öppet som vanligt från och med den 3:e Januari. God jul!

Göteborg Open

Sista helgen i November sprang årets Göteborg Open av stapeln. Årets upplaga av turneringen såg 49 deltagare och vann gjorde Jonas Welticke 6d från Tyskland. Turneringen besöktes av den mycket entusiastiska Su Yang som både bjöd alla spelare på partigenomgångar och höll uppskattade lektioner på fredag och lördag kväll. Efter lektionen på fredagkvällen erbjöd sig Yang att svara på frågor och elaborera och spelarna verkade vara på bettet för detta gjorde att lektionen blev en timma längre än planerat.

Ett lyckat sommarläger

Så var sommarlägret slut för detta år. 19 spelare och fyra icke-spelande gäster från Malmö till Sandviken njöt av fyra dagar tillsammans på Sjöviksgården vid sjön Mjörn. Några bilder från lägret finns här på facebook. Åtta ronder spelades under lägret, men det var många som spelade färre antal ronder. En del tog chansen att bada i det fina vädret, medan andra spelade matcher utanför lottningen. Jörgen och Antons match, som började på torsdagen kl 10, har nu sommarlägerrekordet som längsta match då den avslutades dagen efter ca kl 15. Grattis Jörgen till vinsten i denna maratonmatch! En lista över vilka matcher som spelats finns här som PDF, men notera att den inte innehåller handikapp - något som sattes av spelarna själva beroende på hur de önskade spela. 

På torsdagskvällen spelade sommarlägret som ett lag mot Stockholms go-klubb via internet. Vi klurade tillsammans, se bilden till höger, och lyckades besegra stockholmarna! Kanske delvis p.g.a. att en av Stockholmsklubbens starkare spelare, Anton Christenson, var på lägrets sida!

Tack alla deltagare och besökare för ett trevligt sommarläger!

Pages

Subscribe to Göteborgs go-klubb RSS